Сто сонетів про кохання


14 лютого була проведена лірична година "Сто сонетів про кохання". "Краса, що підкорила світ" - проведений бібліогрічний огляд літератури. Великі поети, художники, які створили шедеври мистецтва творили, маючи в серці любов. Їх незбагненний внутрішній світ перейшов у вірші, музику, лишив немеркнучий слід на полотнах картин. 

Багато українських письменників оспівували земну жінку Мадонну. Є. Маланюк порівнював її із зорею. Кохана дівчина С. Руданського оспівана в романсі "Повій, вітре, на Вкраїну", який перекладений на багато мов. Образ коханої залишається вічним символом молодості,любові та любові до рідної Батьківщини. Естафету минулого переймають сучасні митці. На книжковій виставці знаходяться книги, які прославляють жінку сьогоднішнього дня - це твори письменників України і світу. Деякі з них пережили репресії, гоніння, але як паросток проростає крізь асфальт, так і творчість вічна, що прославляє найкраще почуття людини - кохання.

День святого Валентина нагадує нам про те, щоб ми теплом свого серця, милосердям зігрівали тих, кого ми кохаємо. Про це розповіли учні 9-В класу, які наголосили на те, що звичай обирати пару в день закоханих виник 120 років тому. Вони розповіли про те, які були звичаї зустрічати день святого Валентина у різних країнах світу:
  • Америка - дарують марципани.
  • Японія - дарують солодке, чоловічі аксесуари.
  • Франція - дорогоцінності.
  • Данія - засушені квіти
  • Бразилія - неодружені стають біля вікна: хто перший проходитиме мимо - сужений.
  • Київська Русь - свято Петра і Февронії. Київський князь і бідна дівчина стали подружжям і зведені у лик Святих. Вони допомагають закоханим парам бути щасливими.









Коментарі