Навчені, озброєні і готові до звершень


Навчання, особливо якщо воно цікаве, змістовне та корисне, завжди приносить задоволення та спонукає до подальших дій. З багажем нових знань, цікавими "фішками", новими поглядами, зруйнованими стереотипами та упередженнями повернулись до Вінниці, Кропивницького, Черкас, Сум, Житомира, Чернігова, Ірпеня, ну і звичайно ж Києва учасники 4-денного тренінгу для тренерів з медіаграмотності. Навчання проходило з 27 по 30 березня у Києві, організаторами та натхненниками стала Академія Української Преси за підтримки DW Akademie.

Отриманню сертифіката від АУП та DW передували чотири дні надзвичайно цікавого навчання, протягом якого майбутні тренери розширили та поглибило свої знання у сфері медіаграмотності, прознайомилися з видами маніпуляцій та дослідили ознаки пропаганди, займалися розвитком критичного мислення, навчилися відрізняти фейк від правди, отримали базові навички з інформаційної безпеки в епоху пост-правди.

Також оволоділи ефективними тренінговими методиками, інтерактиними методами проведення тренінгу, познайомилися із секретами тренерської майстерності. Хоч іноді інформація була новою, могла дивувати, змінювати погляди та навіть шокувати, ми впевнено йшли до кінця, адже нас не покидали позитивний настрій, бажання розвиватися та змінювати світ навколо. Прикладом для кожного стали тренери, які залюбки ділилися власним досвідом та секретами тренерства, а підтримкою - група, яка не переставала дивувати своїх вчителів та один одного.

Наші тренери:
  • Тетяна Іванова - медіаексперт, медіа- та бізнес-тренер, доктор педагогічних наук, професор; 
  • Артем Бабак - фактчекер проекту StopFake, займається написанням спростувань неправдивих новин; 
  • Олена Тараненко - завідуюча кафедри журналістики Донецького національного університету імені Василя Стуса;
  • Сергій Штурхецький - громадський діяч, журналіст, науковий співробітник Національного університету "Острозька академія"
P.S. Велика подяка за фото Олексі Ярославцеву.

Вступне слово від президента АУП Валерія Іванова

Наші тренери: Тетяна Іванова, Артем Бабак, Олена Тараненко, Сергій Штурхецький.















Коментарі