Шануймо земляків: письменники Вінниччини дітям

Подільська земля багата на талановитих людей. Багато з них - люди мистецтва, серед цієї когорти яскраво виділяються ті, хто пов'язали своє життя з пером. На превеликий жаль ми дуже часто захоплюємося популярними світовими авторами, зірками українського слова, забуваючи про тих, хто живе та творить біля нас.
Серед представників письменницької родини варто виділити тих, хто своє слово дарує дітям. Адже вони у вже дорослому віці справді мають залишатися у світі дітей, розуміти їхні проблеми, переживання. Мають надзвичайно вдало підбирати слова, щоб зацікавити та навчити. Це справді велика праця.

Дитячий відділ бібліотеки підготував віртуальну виставку-знайомство "Шануймо земляків: письменники Вінниччини дітям", щоб познайомити маленьких читачів та їхніх батьків із творчістю талановитих письменників рідного краю.
На виставці представлено як прозові, так і віршовані твори для дітей переважно дошкільного та молодшого шкільного віку:

Артем'єва Тамара "Сонячні янголи"
П'ять цікавих казок про звірят та пташок.
Милосердя і доброта врятує наш світ, - намагається донести до читачів свою думку вінницька письменниця Тамара Артем'єва. Чи достукається вона до кожного серця важко сказати, однак є надія, що її казки та оповідання допоможуть підростаючому поколінню полюбити оточуючий світ.

Артем'єва Тамара "Райська пташка"
Ще одна збірка казкових творів вінницької письменниці, яка присвячена природі та вчить маленьких читачів піклуватися про неї.

Артем'єва Тамара "Чарівний сундучок для веселих казочок"
Книжка вмістила 20 казок,  які захоплять юного читача своїми незвичайними пригодами, що відбуваються у світі тварин, пташок та комашок. До серці кожної дитини авторка намагається донести важливість поваги до братів наших менших, необхідність турбуватися про них.

Вітенко Олена "Отака оселі-дім"
Легкі, добрі, щирі вірші та віршовані оповідки відкриваюит перед нами світ сучасного дитинства. Вони допоможуть прищепити дітям любов до свого народу та рідного краю, навчать усвідомлювати родиннні цінності. Сприятимуть їхньому духовному, культурному і творчому розвитку. Пісні та колискові - стануть гарною знахідкою учителям та батькам, бо ж запрошують читачів у дивовижу музичного світу.

Горлей Володимир "Славний вожачок"
Перша дитяча книжка автора. Це віршована казка для найменших, яка розповість дітям про пригоди каченятка.

Гуцало Марія "Дитяча муза. Вибрані твори. Том 1"
Перший том трьохтомного видання авторки за 2002-2013 роки представляє дитячу лірику і адресується усьому загалу читачів з урахуванням вікових особливостей. Актуальна проблематика, дохідливість і простота художної форми, духовність ідейного спрямування - ось основні риси творів Марії Гуцало.

Ковальчук Тетяна "Веселка" 
Збірка повчальних віршів для дітей. Відчувається любов авторки до своїх віртуальних героїв, будь то тварини чи прородні явища, які наділені живими дієвими рисами. Творам притаманний легкий гумор.

Куций Леонід "Милосердна киця"
Збірка творів, в якій автор з притаманною для гумориста манерою пропонує  подорож у світ живої природи, щоб разом з віртуальними героями творів бути учасником цікавих подій, перейняти частку теплого ставлення письменника до персонажів своєї книги.

Остапчук Вероніка "Чарівний пензлик"
Дитяча казка вінницької поетеси та барда, яка проведе маленьких читачів у чарівні та повчальні пригоди.

Свердл Сергій "Коли рак на горі свище"
Збірка-розмальовка, яка містить цікаві, веселі і водночас повчальні вірші. Поезія Сергія Свердла ніби сонячний сайчик для дітей, адже вона світла та радісна.

Усач Григорій "Щасливі тижні казкаря"
Книжка прийшла до українського читача з далекого Ізраїлю. Як зазначив автор, вона містить казкові оповідання, віршовані казки та наказковану повість, оформлені чарівними малюнками Вольфа Бульби. Твори Усача - це казкова карусель, що зачаровує прекрасним, добрим та життєдайним.

Коментарі