Українські вишиванки - наче райдуги-світанки


19 травня у Всесвітній день вишиванки до бібліотеки завітали учні 1-Д класу ЗОШ № 23. Це була перша мандрівка маленьких першокласників до нашого закладу культури. Діти не лише познайомилися із бібліотекою та її мешканцями книгами, а й потрапили на міні-екскурсію у світ української вишиванки наприкінці якої малята спробували себе у ролі дизайнерів та художників у бібліотечній арт-майстерні.

З давніх давен наша земля славиться вишиванками. Вишиванка - це символ українського народу. Де б ви не були, побачивши вишиванку, на згадку приходить лиш одна думка - щедра, родюча українська земля і неймовірно багатий душею та творчістю український народ. Але кожен регіон нашої України славиться своїми орнаментами, кольорами, символікою.

Для західних областей характерний геометричний візерунок, вишиття бісером, яскраві та темні кольори. У нас на Поділлі переважають рослинні орнаменти: квіти, калина, виноград. Вишивають чоловічі, жіночі, дитячі сорочки. Вишиванка вирізняється неймовірною красою й тим, що вона є оберегом людини, захищає від усіх бід. Вишиванка, виготовлена руками мами або дівчини, наділяла приливом бадьорості та енергії її власника.




Учні 1-Д класу створили власний орнамент для вишиття жіночої сорочки. Кожна дитина долучилася до цієї цікавої справи. Ось, що в нас вийшло!




Коментарі