Барви рідного слова



Першим до нас приходить слово... З колисковою материнською піснею, тихою казкою, доброю ласкою… За допомогою слова ми пізнаємо світ, відкриваємо таємничість і складність інших наук: географії, історії, біології, фізики, математики... Словесність ─ джерело, з якого починається струмок знань, що ширшає, набирає сили й розливається могутньою рікою. Мовою людина мислить, прилучається до духовності свого народу, завдяки їй стає людиною. Мова єднає людину з її предками, з її культурою. 

Вона має могутній дар животворчої й невичерпної скарбниці, з якої ми черпаємо уявлення про світ, свою родину й увесь свій край. До скарбниці рідного слова кожне покоління привносить коштовності глибоких сердечних порухів, історичні події, вірування та погляди. Українська мова змістом, багатством, глибиною й різноманітністю переживань, відбитих у ній, красою й мелодійністю посідає одне з перших місць серед мов народів світу. Саме вона підтримує свідомість національної єдності українського народу, любов до Батьківщини й пошану до себе.

Щороку 9 листопада в Україні святкують День української писемності та мови. Уже майже десять років це свято відзначають на державному рівні та проводять багато різних заходів та проектів. У цей день на захід "Барви рідного слова" до бібліотеки завітали учні 4-Б класу ЗОШ № 23.



Вірші про мову від маленьких українців та україночок
Активна користувачка бібліотеки Мирослава Львівна також прочитала четвертокласникам власний вірш про рідну мову 

Слова-перевертні - слова-паліндроми 


Цікавинки про українське житло минулого 

Диво-скоромовки. Учні мали швидко та виразно прочитати скоромовки, які були побудовані не з слів, а з поєднання різних букв

Гра "Фразеологічний крокодил"


Четвертокласники спробували написати декілька старослов'янських слів

Коментарі