Моя єдина Україна


28 червня ми святкуємо важливе для нашої нації свято – День Конституції України. Відомо, що кожна держава, окрім своїх символів (гімну, прапора та герба), має ще й Конституцію. Цей документ є першорядним і найважливішим. Як ви гадаєте, чому для держави так важливо мати свою Конституцію? На це питання ми постаралися знайти відповідь на Мистецьких вихідних під назвою «Моя єдина Україна». 

Ми говорили про те, що у 1710 році відомий український гетьман Пилип Орлик склав першу демократичну Конституцію, повна назва якої: «Пакти і конституції законів і вольностей Війська запорозького». Цей документ уперше встановлював державний суверенітет України й визначав її кордони. У дітей була можливість скласти свою власну Конституцію, а потім спробувати увійти до лав Війська запорозького, але для цього потрібно було пройти ряд випробувань. Конституцію прийняли одноголосно. Рішення затвердили підписами.




Ну, що ж Конституцію підписали, тепер залишилося пройти випробування і ви – козаки! За досягнення у випробуваннях кожен отримує Герб. 

Перше випробування називається "Козацький розум". Діти відгадують загадки та отримують бали у вигляді Гербу України. Правила: хто перебиває іншого або веде себе нечемно, той втрачає один бал. Тому просимо піднімати руку, якщо знаєте відповідь на запитання.




Ну, що ж перше випробування пройдено успішно! Усі довели, що справді розумні, але щоб здобути статус козака, цього все ж замало. Тому, наступний конкурс називається .Козацька влучність". Влучність перевіряли на Козацькому боулінгу. Правила гри наступні: кожен має три спроби збити кеглі. Скільки кеглів збито – стільки й балів отримано. 





Козаки вміли не тільки битися із ворогами, а й веселитися, тому в наступному випробуванні діти показували, наскільки добре вміють розважатися. Правила "Козацьких розваг" такі: один із майбутніх козаків виходить, йому доручається одна із «гримас», яку він повинен донести, а діти – відгадати. Той хто зуміє настільки гарно показати, що інші відгадають – отримує Герб, той хто відгадав – також отримує Герб.



Справжній козак ніколи не покине друга у біді, якщо комусь важко, то козак не зможе залишити його без підтримки. Тому, щоб перемогти у наступному завдання, яке так і називається - "Козацька підтримка", треба підтримати наших воїнів, які захищають нас та нашу Україну. Кожен мав змогу побажати щось для наших захисників, аби підтримати воїнів у бою. За це завдання усі отримали по одному балу.




Діти впевнено крокують до великого звання «Козак». Але який то козак, якщо він не спритний. Тому, у наступному завданні переможе той, хто за одну хвилину проскаче якнайбільше разів на скакалці. 






Відомо, що кожен козак любив Україну, як рідну матір. У дітей була можливість довести свою любов до Батьківщини. А щоб це зробити, потрібно намалювати її символи.






З давніх-давен козаки славилися своєю жагою до танцю та міцною дружбою. Тому останнє завдання – навчитись «Танцю дружби». Умова: хто сумлінно танцює, той отримує більше балів. 




Отже, всі випробування пройдено, час підрахувати свої бали. У кого є мінімум 5 Гербів, той приймається до козацьких лав і може голосно крикнути «Я – козак!». 1, 2, 3, … «Я – козак!»

Герби можна було обміняти на подарунки із призового фонду




Початок мистецьких вихідних
Фінал

Ведучі


Коментарі