Життя для Вітчизни, свободи і пісні




Сьогоднішнє засідання клубу "Неспокійні серця" присвячене 120-річчю від дня народження Максима Тадейовича Рильського. Шляхетний артистизм життєвого стилю поета, душевна чуйність, готовність прийти на допомогу - це риси притаманні великій людині і поету М. Рильському. Про це можна було дізнатись із літератури, представленої на перегляді "Рильський: поет і людина".

Про духовний образ митця, оточений щирими читацькими симпатіями, який постає з його творчості, та його батьківську любов до сина і до рідної матері, якою для нього була Батьківщина, розповіла в огляді літератури провідний бібліотекар Тамара Іванівна. Рильський був не лише талановитим поетом, а й Людиною з великої літери, адже міг створювати атмосферу добра та невимушеності, граючи на фортепіано або ж спілкуючись з друзями на полюванні.

Учасникам клубу була представлена книга "Мандрівка у молодість батька". Це спогади сина про Максима Тадейовича Рильського. Епіграфом стало зворушливе звернення батька до сина. У книзі крім цікавих спогадів багато фотографій, які краще ніж будь-які слова розповідають про Максима Рильського, про рідних та близьких йому людей, які жили в складну й драматичну епоху 30-60-х років ХХ століття: М. Стельмах, Остап Вишня, П. Бровка, П. Тичина, А. Малишко, Л. Арагон, В. Сосюра, І. Козловський, І. Паторжинський, Н. Ужвій.



Традиційне привітання іменинників місяця







Віночок українських пісень у виконанні ансамблю клубу "Неспокійні серця"

Коментарі