Моє Поділля

10 жовтня в бібліотеці філії 13 відбулося чергове засідання історичного клубу для юнацтва "Моє Поділля".
Сьогоднішня зустріч присвячена презетації історичної повісті  "В'яр", яку написала наша землячка Лариса Сичко. Письменниця цікаво розповіла   присутнім про свій твір. На екрані демонструвалися малюнки, які доповнюють книги, а сама Лариса Іванівна навіть читала свої вірші про героїв з її повісті.
У художньо-історичній повісті  відтворена історія подільського села Уяринці (давня назва В’яринці) Тиврівського району, Вінницької області.
Це подорож крізь віки, в якій простежується життя нашого народу з часів турецько-татарських набігів та панування на Поділлі польсько-литовських князів – до початку ХХ століття.
Повість складається з історичних подій з життя в’яринчан, що підтверджуються окремими архівними документами. Ці історії тісно пов’язані між собою і в них зображується любов до рідної землі, уміння протистояти негараздам, боротьба за кращу долю, сила волі нашого народу, сімейні та родинні відносини.
Книга розрахована на широке коло читачів.
Книга ілюстрована графічними роботами Олександра Пелешка


Сьогодні в бібліотеку філію 13 завітали учні 10-б класу КЗ "Вінницький ліцей №21" з учителем української мови та літератури Надією Іванівною Пилипенко. Учні дуже уважно слухали розповідь письменниці про історію свого рідного села . Адже в  повісті авторка відображає історію всього українського народу. І саме молодь має знати, що відбувалося з нашою державою з прадавніх часів. Тому що їм будувати майбутнє України.Адже не знаючи минулого, не побудуєш майбутнього!




Вітепер історична повість "В'яр" є на полицях філії 13. Письменниця люб'язно подарувала її нам. .








 

Коментарі