Трагедія в Оленівці. Пам'ятаємо!

 

Сьогодні у бібліотечній філії № 13 серед теплого кола підтримки учасників клубу ПОЕЗІЯ НЕЗЛАМНИХ звучала патріотична поезія.


Зустріч присвятили жертвам теракту, що стався у Оленівці 28 липня 2022 року. Аби вшанувати пам'ять наших полеглих воїнів, захід почали із хвилини мовчання. Після цього переглянули тематичний ролик, аби відновити у пам'яті ті страшні трагічні події.


Невимовним сумом і жалем наповнені серця кожного, хто вже більше двох років потерпає від ворожої навали та всіх її наслідків на нашій рідній землі. А що вже говорити про тонкі, чуттєві душі творчих людей?



Поети декламували, співали, обговорювали теми сьогодення. Проте, навіть  радісні миті відгукувалися у серцях щемкими нотками туги й болю від  несправедливості. Та, все ж, перемогла віра у добро.

Користуючись нагодою, організували збір коштів на матеріали для плетіння сіток у волонтерському цеху "Тетріс", (де поети зустрічаються щоп'ятниці і долучаються до підтримки військових у вигляді створення маскувальних сіток).

Загалом вдалося зібрати суму у 2 000 гривень. Всі кошти передали Тетяні Скомаровській, яка від початку повномасштабного вторгнення є волонтеркою у вищезгаданому цеху "Тетріс". Організація потребує допомоги людей, (фізичної або фінансової) і дякує всім небайдужим. Адже тільки разом ми подолаємо ворога і здобудемо довгоочікувану Перемогу!


Нагадаємо, що сьогодні минають другі роковини із дня, коли  у Оленівці нелюдами було жорстоко вбито понад 50 військовополонених азовців та поранено більше сотні українських військових. Пам'ять, честь та хвала нашим хоробрим захисникам.


за світлини щиро дякуємо
незмінному другові вінницької
творчої спільноти - Михайлу Михайлову.


Коментарі