Ганна Секрет - невгасимий талант журналістки


  Сьогодні у бібліотеці-філії № 13 ВМЦБС провели прямий ефір, присвячений 75-річному ювілеєві  відомої тележурналістки, етнологині, культурологині, заслуженої журналістки України, почесної краєзнавиці України, кавалерині ордену Княгині Ольги ІІІ ступеня Ганни Василівни Секрет.

Ганна Секрет закінчила Київський інститут культури. Була художнім керівником Іллінецького й Ставищенського районних будинків культури. Працювала в районних та обласних ЗМІ. З 1982 р. – на українському телебаченні вела програму «Сонячні кларнети». На Вінницькому обласному державному телебаченні працювала з 1992 до 2018 року. Авторка відомих телепрограм «Будьмо знайомі» і «Дивоцвіти», які стали справді улюбленими та всенародними. За час існування програми «Будьмо знайомі» в гостях у Ганни Секрет побували понад дві з половиною тисячі цікавих людей. Вона створила більше ніж 1500 телепередач та документальних фільмів, які розповідають про героїв війни та праці, талановитих митців, відомих художників, майстрів слова.

Ганна Секрет є засновницею унікального, єдиного в Україні «Театру на городі», який створила на батьківській садибі в селі Правилівка Вінницького району. А слава про її мистецькі проєкти вийшла далеко за межі нашої області.

     

В чому ж секрет надзвичайної популярності Ганни Секрет на Вінниччині і в Україні? Напевне, в тому, що вона — НАША! Близька і зрозуміла для селян і містян, для високих інтелектуалів і простих трудівників… Чому? Тому що у кожному, у кожній вона намагається розгледіти особистість з іскрою Божою… Тому що всі її телевізійні і літературні твори сповнені любові до Батьківщинини, до людей, до мови, до природи…

Ганна Василівна – авторка книг «Будьмо знайомі», «Правилівські придибенції», «На борщах зростає Україна», «Золота скриня дивоцвітів», «Правда життя сумна і весела», «Від «балєту на гарбузі» – до «театру на городі».

Також ювілярка є лауреатом літературних премій імені Степана Руданського, Євгена Гуцала, Костянтина Гришина, Володимира Забаштанського.

Все життя самовіддано, творчо Ганна Секрет утверджує Україну! І коли була першим режисером Вінницького державного телебачення, і коли створювала у Правилівці на Оратівщині, на батьківській садибі ”Театр на городі” та “Фестиваль борщу”. І коли організовувала мистецькі проєкти «Мамині рушники», «Хустка тернова», «Молитва за Україну», «Єднаймося, люба родино». І тепер, коли пише книги... Вона твердо обіцяє своїм прихильникам, що коли закінчиться війна, ми всі разом влаштуємо велике свято — БОРЩ ПЕРЕМОГИ!


Щиро вітаємо з ювілеєм нашу неймовірну землячку, талановиту жінку, людину широкої душі! Многая літа Вам, Ганно Василівно та доземний уклін!


Коментарі