Не знаючи минулого — не побудуєш майбутнього

Сьогодні двері бібліотеки-філії № 13 привітно відчинилися для нового історичного клубу під назвою "Не знаючи минулого — не побудуєш майбутнього".

Першу лекцію під назвою: "Вінниця у часи Української революції 1917-21 років"  відвідали восьмикласники Вінницького ліцею № 21.

В той же час, студенти-третьокурсники  журфаку ВДПУ 
ім. Михайла Коцюбинського долучилися до прослуховування лекції у режимі онлайн.

Також захід відвідали зацікавлені вінничани, серед яких - поети Вероніка Остапчук та Олег Крушельницький.


Патріотично-пізнавальне заняття присвятили Дню Соборності , який найближчими днями святкуватиме вся Україна, адже цьогоріч відзначаємо вже 105 років з моменту підписання Акту Злуки.

Кандидат історичних наук, заступник директора з виставкової роботи Музею ВінниціЄвген Сафар'янс, як завжди, підготував найцікавіше з історії України та міста, в якому живемо.


Говорили про події минулого, які суттєво вплинули на хід нашого сьогодення. Крім того дізналися, де було розташовано будівлі головних українських відомств у часи революційних подій, а також відкрили для себе імена й обличчя відомих вінницьких політичних діячів, які суттєво вплинули на становлення української національної ідеї.



Нагадуємо, що історичний клуб "Не знаючи минулого - не побудуєш майбутнього" відтепер діятиме у бібліотеці- філії №13 (Космонавтів, 39), запрошуючи всіх зацікавлених по других четвергах кожного місяця. Теми та час подальших зустрічей шукайте в анонсах на FB-сторінці бібліотеки.





Коментарі