Що в імені твоїм, Маріє?

     До 190 річниці від дня народження Марк Вовчка читальна зала презентує книжкову виставку, в якій представлені книжки з життя і творчості письменниці. 
Марко Вовчок увійшла в історію української літератури ХІХ ст. як неординарна, талановита і яскрава постать. Письменниця стоїть поряд з тими великими митцями, які віддали свій талант, любов і біль народові, безмежно вірячи в його величезний потенціал, незнищенний творчий дух, вільнолюбні прагнення. Вона була першою жінкою-співцем людинолюбства й волі, твори якої сповнені протестом проти несправедливого соціального ладу, любов’ю до людини-трударя.
 

                                                 "Я прожила весь свій вік ідучи однією дорогою і не звертаючи в бік. 
                                                 У мене могли бути помилки, слабкості…, але в головному  
                                                  я ніколи не опоганила себе відступництвом" 
М. Вовчок


 Високий гуманізм, задушевне, натхненне слово, народність, глибина і принадність художніх образів – усе це визначає сучасну значимість та невмирущу цінність прози Марка Вовчка.

Марко Вовчок – жінка-легенда, була таємничою за життя, залишається загадковою і після смерті. Для читачів твори письменниці є джерелом естетичної насолоди та прекрасної української мови. Читайте та отримуйте насолоду від читання!


Коментарі