СОН ЦЕЙ В СОНЦІ ЧЕКАТИМЕ ЩОНАЙЛІПШОЇ ЗАВ'ЯЗІ

 

Творча зустріч із Віктором Крупкою сталася сьогодні з нами у затишній бібліотеці-філії № 13 ЦБС.


Поет, автор 5-ти збірок, лауреат Всеукраїнської літературної премії
ім. Михайла Коцюбинського 2023 року,
кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри української літератури ВДПУ ім. М. Коцюбинського - і то все про Віктора Петровича. Також варто відзначити надзвичайний талант цієї людини та вміння відчувати більше, ніж здатне побачити людське око. Не лише відчувати - відтворювати й нести це слово до читача.


На творчу зустріч із поетом завітало оточення, цінуюче поезію автора, а також до заходу долучилися юні шанувальники Віктора Петровича - студентство ВДПУ ім. Михайла Коцюбинського.


Підтримували оплесками та ставили питання навіть у форматі онлайн.


Музичний супровід творчої зустрічі влаштувала для глядачів Тетяна Скомаровська - вінницька мисткиня, творча особистість, волонтерка. Свої виступи Тетяна перериває нагадуванням про важливість допомоги ЗСУ та запрошує всіх бажаючих взяти участь у плетінні сіток у волонтерському просторі "Тетріс" (Київська, 16).


Напрочуд гармонійно й цікаво модерує захід добра знайома Віктора Петровича, подруга і колега по роботі - Ірина Зелененька.


Звучать добрі жарти, зачіпаються пікантні теми жіногчого образу у поезії В.Крупки. Жінка у творчості автора порівнюється з осінню, з кавою, з Україною... А гості відшукували ці образи у авторському виконанні  поезій.
В ході розмови гість розповідає, що обожнює їздити на велосипеді, а також - на батьковому возі, котрий є, ніби, символом рідного села, в якому народжена й виплекана творча натура, душа поета.


Наприкінці заходу завідуюча бібліотечного простору нагороджує Віктора Крупку подякою від ВМ ЦБС за важливий внесок у літературне життя міста. Звучать вдячності, взаємообмін гарними емоціями, враженнями.


Сьогодні гості заходу мали нагоду поринути до таємничого світу життєво-чудернацьких метафор, що так філігранно вкладає поет у свої вибагливі римування. Таким чином на якусь годину ми забули про все на світі, занурившись у світ поезії Віктора Крупки. Дякуємо!

Коментарі