Моя Україна - вільна і єдина!

Всі знають, коли святкують народження суверенної української держави, та не всім відомо, що так було не завжди. Спочатку датою торжества обрали 16 липня, саме в цей день відбулося прийняття Декларації про державний суверенітет України. Такий документ підписали депутати Верховної Ради УРСР у 1990 році. Влітку 1991 відбулися перші святкування, але подальші події внесли певні корективи у святкування.
Акт проголошення незалежності від 24 серпня було підтверджено більшістю голосів на грудневому всеукраїнському референдумі. Новини від 20 лютого 1992 року повідомляють, що саме це стало підставою для остаточного визначення святкової дати депутатами першого скликання. Вперше у серпні День незалежності Україні було відзначено у 1992. З того часу весь український народ традиційно відзначає це свято 24 серпня. 
Сьогодні бібліотекарями абонементу для дорослих презентовано книжкову виставку "Моя Україна - вільна і єдина!"



Виставка вмістила окремі розділи, які допомогли краще розкрити історію створення нашої держави, розповіді про відомих українців, відобразити стан українців  під час війни з рашистами.





Доповнено виставку прапором України, китяхами калини, гілочкою верби та гільзами, які привезені з передової. Щиро запрошуємо познайомитися з цікавими друкованими матеріалами про незалежність нашої держави!














Коментарі