Ми подвиг вічно будем пам'ятати!


"Ми подвиг вічно будем пам'ятати!" - під таким гаслом цьогоріч відзначаємо день звільнення Вінниці від німецької окупації.


 До цієї події у бібліотеці-філії №13 було представлено виставку книг, які допомагають повернутися у ті дні, осягнути та зрозуміти почуття вінничан, які у березні 1944-го, на 1003й день війни змогли нарешті відчути солодкий смак свободи своєї рідної землі.





Старші покоління із трепетом згадують розповіді батьків про звільнення Вінниці від окупанта. Десь у той непростий повоєнний час  ці люди побачили світ у статусі "дітей війни". Хто ж міг подумати, що і їхнім внукам-правнукам доведеться пережити щось подібне?

Молодь зацікавлено приглядається до книг, намагається проводити паралелі минулого й теперішнього. Згадують, як нині радіємо ми всі кожній маленькій перемозі, кожній відвойованій території нашої держави... Та тільки уявляють, як же раділи колись всі жителі Вінниці, почувши березневими днями 1944-го щасливу звістку про те, що на наших землях немає більше ворога.

  


Від усього серця мріємо знову почути такі новини. Дізнатися про те, що ворога прогнали, як це зробила Вінниця 79 років тому - 20 березня 1944-го. 

Ті мрії обовязково здійсняться. Головне - вірити у перемогу, наближаючи її спільними зусиллями. Слава Україні!








 

Коментарі