Польща - країна партнерства

    День незалежності Польщі — національне свято Польщі, яке щорічно відзначають 11 листопада на честь проголошення незалежності держави від Російської, Німецької та Австро-Угорської імперій 1918 року.

    Україна та Польща мають багаторічні відносини, засновані на партнерстві та повазі. Від початку повномасштабної війни, цей зв’язок став тільки сильнішим. Надзвичайно важливо, що тоді, коли політичний світ не чує Україну в найважливішому, – боїться зупинити варварську терористичну війну на українській землі,  – культурні спільноти та звичайні люди не просто співчувають нам у нашій трагедії, а розуміють, що це також їхня трагедія, що Україна героїчно й самовіддано бореться за свободу й демократичні цінності всієї Європи, всього цивілізованого світу.

    Понад 2 мільйони українців евакуювались до Польщі. Здебільшого це жінки з дітьми та близькими родичами. Їх зустріли й підтримали як друзів. Ми вдячні, що поляки підтримують українців фінансово, гуманітарно та допомагають нашим громадянам адаптуватися у новій для себе країні. Це великий внесок в нашу спільну перемогу над ворогом.

    Дякуємо народу Польщі за підтримку України.  Дружність, єднання – все це ми відчувємо від Польщі.

    У цей святковий день бібліотека міжкультурного діалогу залюбки представляє сторінки історії співпраці з партнерами польських громад міста.

    Зі святом, Польща!











До Дня незалежності Польщі бібліотекарі дорослого відділу підготували книжково-ілюстративну виставку, де читачі мають змогу ознайомитися з історією Польщі, її  культурою, видатними постатями та передивитися гарно проілюстровані видання.







Коментарі