Сила слова. День українського добровольця

14 березня в Україні відзначають День Українського добровольця. В цей день українці вшановують мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету, і територіальної цілісності України.

Добровольці. Люди доброї волі. Добро і воля. У цих двох словах - вся Україна. Це цивільні, які взяли до рук зброю. Це наші воїни, котрі свідомо обрали шлях, на якому доводиться жертвувати усім, заради того, що живе у серці.

Феномен добровольства здавна притаманний українцям. Одним із перших таких прикладів можна назвати Запорозьку Січ – воєнізовану структуру з добровольчих батальйонів, які століттями боронили Україну. Інший яскравий приклад, але вже з нової історії України – легіон Українських Січових Стрільців, що теж формувався виключно на добровольчих засадах. А, підчас Першої світової війни та Другої світової  війни саме добровольці першими стали на захист вітчизни. Але найновіший приклад – це Революція Гідності та початок воєнних дій на сході нашої держави. Тоді гордістю українського народу знову стали українські добровольці.

Відзначення Дня Українського добровольця саме 14 березня обрано не випадково. Саме цього дня 2014 року з Майдану на тренувальну базу в Нових Петрівцях відправилися перші добровольці, де почали підготовку до участі в боротьбі за територіальну цілісність України.

Коментарі