Книга про книги

 

6 вересня світова спільнота відзначає День читання книг. Це свято хоча й не дуже популярне у нас, але надзвичайно актуальне. Вона створене, щоб підбадьорити тих, хто любить читати, а також нагадати тим, хто не ціватиться цим процесом, що читання існує. Цей день - чудова можливість придбати щось цікавеньке у власну бібліотечку, або ж сходити до публячної бібліотеки за свіжою книгою.

Пропонуємо Вашій увазі у цей день познайомитись, або ж пригадати фантастичну та захоплюючу книгу всесвітньовідомої дитячої письменниці Корнелії Функе "Чорнильне серце".

Провідною темою роману "Чорнильне серце", що ввійшов до циклу творів разом із романами "Чорнильна кров" і "Чорнильна смерть", за словами авторки, є жага до читання. Загалом "чорнильна трилогія" написана на пошану книжкам і літературі. У циклі утверджується магія слова й привабливість читання.

Окрім традиційного казкового сюжету про боротьбу добра і зла, у творі порушується багато актуальних моральних проблем: дружба і любов, стосунки батьків і дітей, прощення і відповідальність за свої дії.





Коментарі