Мистецтво анімації по-японськи

Анімація - це не те, коли ти береш олівець і малюєш рівну, правильну лінію. Анімаці - коли ти намагаєшся відшукати ту лінію, яка прихована всередині тебе (Хаяо Міядзакі, японський режисер-аніматор, письменник).
11 грудня в рамках Року Японії в Україні в бібліотеці відбувся захід, присвячений такому явищу, як аніме. Разом з ведучими заходу, бібліотекарями Надією Щусь та Михайлом Роскошенком, учні 7-А класу школи № 21 вирушили у віртуальну подорож світом японської анімаційної культури. "Аніме" - японська анімація. Слово "аніме" - це японізоване скорочення англійського animation. Термін з'явився порівняно недавно. Раніше використовувався вираз "манга-ейга", тобто "кіно-комікс".

Ми ознайомили семикласників з історією створення та розвитку аніме, його жанровими особливостями, причинами широкої популярності. Також учні переглянули цікави уривки з популярних мультсеріалів, а також спробували себе у ролі справжніх мангак. На завершення заходу дітям була представлена підбірка аніме, які є екранізаціями відомих книг.







Коментарі