Грузія - країна з великим серцем


Скільки щастя й сонця дала вона мені, улюблена Грузія!
Микола Бажан
27 травня у бібліотеці міжкультурного діалогу відбулася презентація книжково-ілюстративної виставки "Грузія - країна з великим серцем" з нагоди Дня державної незалежності Грузії, яке відзначають 26 травня. На захід завітали члени Вінницької обласної грузинської громади "Арго" на чолі з Нарсіа Мерабі Патікоєвичем, представники обласної державної адміністрації, представники польської, вірменської, ромської та німецької громад.
На зустрічі панувала атмосфера теплого родинного спілкування. Дорослі згадували твори класиків грузинської літератури та пропонували молоді ознайомитись із ними. Завідуюча бібліотекою Ірина Василівна Продан розповіла присутнім про бібліотеку як центр міжкультурного діалогу, її дільність, а також презентувала книги грузинської прози і поезії, які були представлена на виставці. Неабияку зацікавленість у гостей викликала книга "Велика трійця", у якій твори Тараса Шевченка, Івана Франка та Лесі Українки вміщені як українською, так і грузинською мовами.

Під час спілкування гості згадували звичаї та традиції грузинського народу. Переглядаючи книгу "Витязь в тигровій шкурі" Шота Руставелі, старше покоління пригадало, що раніше найкращим приданим для нареченої була саме вона!















Коментарі