"Фабрика ідей"


З 31 січня по 2 лютого ГО "Гармонія" провела перший триденний навчальний семінар нового проекту "Фабрика ідей", спрямованого на досягнення гармонійного розвитку місцевих громад за участі інститутів громадянського суспільства регіону. Проект реалізовується за фінансової підтримки Peace Corps уряду Сполучених Штатів Америки у рамках прогами "Розвиток місцевих громад" в Україні.

Учасниками проекту стали представники молодих громадських організацій, які візьмуть участь у семінарах із оцінки та проведення моніторингу потреб громад, стратегічного планування, проектного менеджменту, особливостей написання грантових проектів, а також теорії та практики фандрейзингу. Завершення проекту підведення підсумків планується у липні 2017 року, коли буде розроблено порт-фоліо, що презентуватиме громадські організації, які брали участь у "Фабриці ідей".

Перший триденний семінар був присвячений оцінці та проведенню моніторингу потреб громад. Тренером стала голова благодійного фонду "Без кордонів", автор проектів "Колискова для майбутнього", "Подільська кухня", керівник авторської школи Олени Павлової "Жіноча політика та розвиток", активна вінничанка та просто чарівна жінка - Олена Павлова.

Протягом трьох днів учасники створили таблицю потреб, мрій та дій громади, на основі якої було виділено 5 основних напрямків, своєрідних міні-проектів, які будуть розроблятися та втілюватися учасниками під час "Фабрики ідей". Представники громадських організацій ділилися досвідом, історіями успіху, знайомилися з новими для себе темами, обговорювали проблеми та шукали шляхи рішення.





Група № 5 "Ресурсні класи для інклюзивного навчання"


Коментарі