Свята спадщина




19 січня 2017 р. учні 2-Б класу школи-гімназії №23 зібралися, щоб відзначити ювілейну дату - 25 років з дня затвердження Державного гімну та Державного прапору України. 15 січня 1992 року Верховна Рада України затвердила Державний гімн України "Ще не вмерла Україна", а 28 січня 1992 р. затвердила Державний прапор України.
Державний прапор України - одна з офіційних емблем держави, яка символізує її суверенітет. Український державний прапор являє собою синьо-жовте прямокутне полотнище з двох рівних за шириною, горизонтально розташованих смуг. Поєднання кольорів синього і жовтого трактується, як: кольори сонця, колосистої пшениці та води, мирного безхмарного неба, що простягнулося над жовтим кольором хлібного лану.

В цей день учні дізналися більше не тільки про державні символи України, а й про поетичні символи: калину, вербу, барвінок, вишиванку, рушник та почули цікаві легенди про них. Разом з другокласниками виконали гімн України, читали патріотичні вірші, дізналися про прапори інших країн та провели майстер клас з виготовлення прапора України.










Коментарі