Ця загадкова англійська мова


Знання однієї мови дозволяє вам увійти у коридор життя, двох мов - відкриває вам усі двері у цьому коридорі. (Фран Сміт)
23 листопада на захід "Ця загадкова англійська мова" у рамках року англійської мови в Україні завітали учні 5-г класу ЗОШ №23. П'ятикласникам не лише була представлена книжково-ілюстративна виставка-імпульс "Книжковий Big Ben", також вони дізналися багато цікавих фактів про англійську мову, пограли в мовні ігри, спробували розшифрувати цифровий код та прочитати найскладнішу скоромовку.

Виставка-імпульс "Книжковий Big Ben" у рамках проекту Молодіжної секції УБА "Display-кросинг" 

В англійській мові багато парадоксів. Щоб не потрапити до халепи необхідно запам'ятати, що сучасні англійці кажучи "BAD" дуже часто мають на увазі "GOOD". Єдине в англійській мові речення, яке вважається коректним за наявності 8 однакових слів, розташованих поспіль без знаків пунктуації, є: "Buffalo buffalo Buffalo buffalo buffalo buffalo Buffalo buffalo." (Бізони з Баффало, налякані іншими бізонами з Баффало, лякають бізонів з Баффало). 

Чи знали ви, що англійська мова є ажніяк не найпопулярніша мова світу? Вона займає третє місце після китайської та іспанської.

Найдовші слова в англійській пові мають по 45 букв
Назва невеликого озера поблизу міста Вебстер, США 

Дізнаємося розшифрування сленгових абревіатур "LOL" та "ROFL" 

"The sixth sick seik`s sheep sixth sheep is sick" (Хвора шоста вівця хворого шостого шейха) - скоромовка, яку вважають однією з найскладніших. Навіть носії мови не завжди з нею справляються 



Encod the word. Розшифровуємо слова. Для цього необхідно пам'ятати послідовність букв англійського алфавіту

Чи знали ви, що зі слова therein (у тому, у те), не переставляючи літер, можна утворити 10 слів? 

Наприкінці зустрічі п'ятикласники залюбки взяли участь у англійській міні-фотосесії, яка перетворилась у своєрідну сміхотерапію.






Коментарі