Любій малечі про цікаві речі

25 жовтня вихованці групи №4 дитячого садочка № 30 вперше завітали до царства книг. Все тут було для них новим та невідомим. Все хотілося роздивитися, про все хотілося дізнатися.

Не секрет, що із книг можна дізнатися багато цікавого та відкрити для себе щось нове, невідоме. Читання допомагає розвиватися, навчатися, покращує мислення та уяву. Про книги кажуть: "Книга вчить як на світі жить"; "Книга - вірний друг"; "Книги читати - все на світі знати". Тому для батьків, вихователів та вчителів одним із пріорітетних кроків у навчанні дитини має бути прищеплення любові до книги та читання.

Дошкільнята залюбки відправилися у мандрівку сторінками книг, представлених на виставці. Малеча дізналася про те, як лісові мешканці готуються до зими, почула цікаву інформацію про тварин-велетнів, по різнобарвних метеликів, про невтомну працю бджілок-трудівниць, про різноманіття рослинного світу нашої планети.



А чи знаєте ви? Найбільшим у світі птахом є африканський страус, висота якого 2,5 метри, а вага до 150 кг. Довжина кроків сягає 3 метри. Цей птах може довгий час обходитися без води, але при нагоді охоче п'є і купається. Найбільшою твариною є гренландський кит. Слон найбільше боїться мишей, тому що вони можуть гризти чуттєві п'яти і залазити в хобот велетня. 



Гра "З якого дерева листочок" 

Гра "Лісовий магазин". Малята мають описати тваринку, яку вони хочуть купити, не називаючи її 


Розвага "Кіт-Смішко". Кіт ходить між дітьми та намагється розсмішити їх. Він може кумедно нявчати, облизуватися, підстрибувати, витсавляти пазурі. Той, кого вдасться розсмішити стає наступним Котом-Смішком 


Віршики про овочі та фрукти 

Дошкільнятка також подарували бібліотеці веселу осінню пісеньку 

Хвилинка читання 

На екскурсії в етнографічному куточку 

Коментарі