Eng-lib Film Fest: Великі сподівання



У рамках Тижня англійського кіно сьогодні користувачі бібліотеки переглянули екранізацію одного із найвідоміших романів Чарльза Діккенса "Великі сподівання".
Роман відноситься до зрілого періоду творчості Діккенса. Мішенню критики автора стають порожнє і часто безчесне (але забезпечене) життя джентльменів, яке протиставляється великодушному і скромному існуванню простих трудівників, а також манірність і холодність аристократів. Діккенс показує, як тягар нелюдських законів і несправедливих порядків, встановлених лицемірним суспільством і застосовуваних навіть до дітей, призводить до поступового падіння людини.

Фільм «Великі надії», що вийшов на екрани в 2012 році, став спільним проектом американських і англійських кінематографістів. Режисер Майк Ньюелл створив чотирнадцяту за рахунком екранізацію, яка довела, що між романами старої доброї літературної класики і сучасними знімальними технологіями не може бути великої прірви. Сюжет фільму: Сирота Піп був вихований навіженою сестрою і готувався провести своє життя в селі, працюючи ковалем. Сіре життя Піпа круто змінюється, коли він допомагає на кладовищі звільнитися від кайданів утікачу каторжнику. Саме цей вчинок незабаром призводить до низки запаморочливих подій в житті молодої людини.



Коментарі