Огнецвіти Лесі Українки


"Коли б треба було окреслити творчість Лесі Українки одним словом, – писав Максим Рильський, – то найвідповідніше слово було б - боротьба". З'явившись на рубежі двох століть і двох епох, ця творчість стала однією з вершин української літератури. Ім’я поетеси овіяне всенародною любов'ю. Це була людина виняткової мужності і принциповості, духовної краси і мистецького обдарування, її талант виявился у багатьох різновидах літературної праці – поезії, драматургії, прозі, літературній критиці і публитистиці, перекладацькій роботі і фольклористиці.

З нагоди 145-річчя від дня народження великої дочки Прометея - Лесі Українки у бібліотеці відбулося засідання клубу "Співрозовник"із учнями 10-А класу ЗОШ № 23. Під час заходу учні дізналися цікаву інформацію про життєвий шлях Лесі Українки, ознайомилися з основними сторінками її творчості, яку згодом вони будуть вивчати, читали поезію письменниці.

У творчому доробку Лесі Українки представлені громадянська, пейзажна, інтимна лірика, величезний масив епічних, драматичних, прозових та публіцистичних творів. "Леся Українка! Це звучить узагальнююче, як ім'я, в якому злились мільйони українок і українців, мільйони безвісних чесних борців за свободу, які в глухі часи жорстокого царизму вслід за російським пролетаріатом не побоялися устати проти гніту й рабства" (П. Тичина). Наприкінці заходу учні прослухали сучасні пісні на слова Лесі Українки та переконались, що і сьогодні творчість поетеси актуальна та цікава.











Коментарі