Святкуємо разом



Сьогодні у стінах бібліотеки відбулося урочисте святкування 25-річчя народного вокального ансамблю "Ретро". На захід завітали представники ветеранських організацій міста, представники національних товариств, друзі та колеги ювілярів.

Історія вокального ансамблю "Ретро" бере свій початок із кінця квітня 1990 р., року 45-ої річниці перемоги у Другій світовій війні, коли відбулася зустріч майбутніх учасників ансамблю із його засновником - Олександром Степановичем Олійниченком. Олександр Олійниченко - чудова людина, талановитий музичкант, композитор, керівник і концертмейстр ансамблю на жаль пішов у вічність у вересні 2003 року.

Ансамбль "Ретро" - це ансамбль ентузіастів, гаряче закоханих у пісню. У його різноманітному, великому репертуарі є лірико-патріотичні пісні, твори воєнних років, популярні пісні української і світової естради, чия художня цінність перевірена часом. Ці пісні і сьогодні нікого не залишають байдужими завдяки особливій поетичності, ліризму і задушевності.

Упродовж 25 років творчої діяльності ансамбль приймав активну учать у культурно-мистецькому житті міста. Колектив з незмінним успіхом виступав не тільки практично на всіх концертних майданчиках Вінниці, в її численних закладах і установах, але і за межами міста, зокрема в санаторіях і будинках відпочинку Хмільника, Немирова. Особливою сторінкою у творчому житті ансамблю є щорічне виконання програм, присвячених Дню Перемоги, у навчальних закладах Вінниці, що сприяє патріотичному та естетичному вихованню дітей та молоді.

У грудні 2007 року ансамбль "Ретро" отримав почесне звання Народного. Вокальний ансамбль постійно та наполегливо працює над оновленням репертуару і вдосконаленням художньої майстерності. Бібліотека стала затишною домівкою для учасників колективу. Працівники бібліотеки завжди допоможуть підібрати нові твори для виконаннята теплим словом підтримаються сьогоденнішніх ветеранів.







Слова подяки, привітання та подарунки ансамблю "Ретро" від керівника Правобережного осередку організації ветранів міста Вінниці, капітана першого рангу Пензина Олександра Федоровича

Вітання від голови ради ветеранів Вінницької міської організації ветеранів України, генерал-майора авіації Слюсаренка Василя Трохимовича




Вітання "Ретро" від представника Вінницького обласного центру народної творчості - Назарець Олена Іванівна

Слово привітання від Вінницького обласного земляцтва білорусів у лиці Тишкевича Михайла Мойсейовича
Вітальні пісні для ювілярів виконує ансамбль "Берегиня"

Пісні у дарунок від лауреата всеукраїнських конкурсів Катерини Радецької

Слова вітання для ансамблю від Балаклавової Раїси Максимівни


Керівник Вінницького обласного доброчинного товариства імені Томаша Марека Леонюка "Польський дім" - Скакун Дмитро Олександрович

Представники "Польського дому" та голова ветеранів Вінницької транспортної компанії

Історія народного вокального ансамблю "Ретро" у світлинах


Квіти грудня для "Ретро"

Коментарі