Прекрасне своїми руками



Світ рукоділля безмежний і різноманітний. Існує багато різновидів рукоділля. Будь-який з них потребує уважності та терпіння, а також фантазії. Кожне засідання клубу супроводжується переглядом літератури та виставками з питань, що розглядаються під час зустрічей, а також пошуком схем в інтернеті. Незважаючи на те, що є багато журналів, велика кількість схем в інтернеті, рідко можна зустріти однакові вироби, виконані вручну. Адже ручна праця відображає особистість людини. Тому творіння наших рук несуть віддзеркалення нашого бачення краси, практичності,майстерності.

Старовинне мистецтво макраме дуже цікавий і надзвичайно простий вид рукоділля. Оригінальні речі, виготовлені власноруч, стануть прекрасним подарунком до будь-якого свята. Плетіння у техніці макраме не потребує особливих інструментів - гарний результат залежить тільки від умілих рук, володіння технікою макраме і творчою фантазією. Тоді виріб вийде гарним і акуратним. Кожен виріб у макраме складається із візерунків - з найрізноманітніших вузлів. У макраме використовують біля 100 вузлів.

Але для того, щоб виготовитикрасиві речі, достатньо знати лише декілька основних - репсовий, квадратний, фріволіте, шахматки. Барвистий дивосвіт загадкових вузлів перетворюється на кумедних героїв улюблених казок, ажурні композиції. І дорослі, і діти любляють це мистецтво, і сьогодні воно дуже популярне. Такі заняття дарують дитині радівсть, як від самого процесу створення виробу, так і від отриманого результату.

Валяння шерсті теж прекрасне хобі. У цій техніці можна робити багато цікавих та корисних речей - одяг та аксесуари, прикраси і навіть іграшки. При сухому валянні вовна багаторазово протикається спеціальною голкою до стану звалювання. Під час цього процесу волокна рвуться і зчіпляються між собою, утворюючи однорідний матеріал. З натуральною вовною дуже приємно працювати. Вона м'яка і різнобарвна.


Плетіння новорічних іграшок. Майстр-клас від Ковальової Алли Анатоліївни
Бацалай Іра (5-А ЗОШ №15) та Гончарук Таня (5-В ЗОШ №15) не пропускають майстер-класи із плетіння у техніці макраме


Плетіння сови


Безносюк Оксана Василівна - вчитель художньої праці у школі "Аіст", презентувала творчу виставку виробів у техніці валяння шерсті та провеле майстер-клас, запропонувавши за бажанням зробити вироби у техніці сухого валяння. 





Майстер-клас із бісероплетіння Загаренко Яни Романівни. Учениця 3-ого класу Добжанська Христина вчиться виготовляти браслети 

Рибак Тетяна Анатоліївна навчає бісероплетінню "Метелик" 

Готові вироби майстринь та їх учениць. Картина "Синички". Загоренко Яна Романівна
Дерево із бісеру. Загоренко Яна Романівна 

Дід Мороз. Бацалай Іра і Гончарук Таня 

Новорічні іграшки. Безносюк Оксана Василівна
Шарф і шапка, виконані у техніці мокрого валяння. Безносюк Оксана Валилівна

Картина "Троянди". Вишивка гладдю. Гібкова Мирослава Казимирівна 

Коментарі