Російський символіст на горах київських


Є поети, чия творчість входить в наші серця як безцінний дар, з яким ми ніколи не розлучаємося. Серед них – Олександр Блок… (М. Рильський)
Сьогодні у нас відбувся захід із учнями 10-А класу ЗОШ №33, присвячений 115-річчю з дня народження відомого російського поета, драматурга та перекладача ХХ століття Олександра Олександровича Блока. Мистецький захід був присвячений "новому мистецтву" - символізму, а також темі батьківщини, народу, революції, культури та кохання. Були прочитані вірші Олександра Блока із циклу "Батьківщина", у яких гармонічно переплелись історичні образи та образи природи.

Не дивно, що у ході заходу неодноразово згадувалася столиця незалежної України - Київ. За своє коротке життя Олександр Блок побував у ньому двічі. Під час поїздок поет любив проводити час на мальовничих берегах Дніпра, напевно, шукаючи у природи натхнення. Особливо запам'яталась учням театралізовна сценка на вірш "Незнайомка", виконана учнями 10-11 кл. Якушинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназії під керівництвом Гефтер Інни Борисівни. Ще однією цікавинкою заходу став фільм "Жінки в російській історії", де розповідалось про взаємини і кохання Олександра Блока та Любові Менделєєвої (дочки відомого вченого-хіміка).










Із словами подяки виступили вчитель української мови та літератури ЗОШ №33 - Дирдира Галина Мойсеївна 

Коментарі