Твій шанс у Євросоюзі

Заступник директора Швейцарського освітнього центру - Роберт Торпус та координатор проекту у Вінниці - Руслана Вершко


Сьогодні у бібліотеці міжкультурного діалогу відбулася зустріч у рамках презентації у Вінниці проекту "Твій шанс у ЄС: Безкоштовна освіта у Польщі з можливостями працевлаштування. Можливість поєднання роботи та навчання. Надання послуг по адаптації за кордоном". Представники проекту розповіли активним користувачам бібліотеки, старшокласникам, студентам та молоді про переваги їхньої програми та перспективи навчання у Польщі.
Пропозиція спрямована на осіб, які своє майбутнє поєднують з перебуванням та роботою на території Європейського Союзу, або хочуть здобути освіту згідно з нормами ЄС і працювати в ЄС або в Україні. Умовою, за якою можна вступити до післяліцейої школи в Польщі є закінчення школи в Україні – мінімум 9 клас.

Проект пропонує безкоштовну освіту у післяліцейних школах Польщі для українців від 18 до 60 років. Вибір одного з чотирьох міст для навчання: Варшава, Вроцлав, Познань, Люблін, Гданськ. В рамках навчання безкоштовні курси польської мови. Навчання тільки по субботам. Напрямки навчання різні: "медичний опікун", "технік з безпеки та гігієни праці", "технік з агробізнесу", "технік логістик", "технік бухгалтер", "технік архівіст" та "технік з адміністрування". 

Форма навчання дозволяє повністю вивчити матеріал за допомогою електронного навчання. Передбачається індивідуальний супровід для більш м’якої адаптації в країні. Повна підтримка та консультації: з пошуком роботи, поселенням, переселенням, оформленням документів різного типу.



Роберт Торпус переглядає підготовлену бібліотекарями книжкову виставку "Польща дорогою партнерства"


Жваве спілкування після завершення зустрічі



Коментарі