Шляхами визволення



Сьогодні до бібліотеки завітало Вінницьке обласне земляцтво білорусів. Вже традиційно громада білорусів проводить свої свята разом з бібліотекою міжкультурного діалогу. Свято величне. Із рідної Білорусії в посольство Республіки Білорусь в Україні були надіслані ювілейні медалі до 70-річчя визволення Білорусі. 

Під час заходу земляцтво привітало своїх ветеранів великою відзнакою уряду Білорусії, згадували воєнні роки, протягом яких доводилося відчувати болючу тугу, коли під жорстокими ударами фашистів гинули рідні та близькі. Але смуток змінився радісним почуттям від того, що у складі військових частин визволяли рідні міста і села. 

Сьогодні, як ніколи, усім нам, а особливо молоді, потрібна правда і пам'ять про Велику Вітчизняну війну, про покоління тих людей, які з честю і до кінця виконали свій громадянський обов'язок захищаючи нашу Батьківщину від загарбників, винесли на своїх плечах тягар післявоєнної відбудови, виростили дітей та онуків. 

У світовій історії є події, які не меркнуть з часом, а залишаються назавжди у пам'яті людства, передаються від батька до сина, внука, правнука. До таких подій належить перемога Радянського Союзу у Великій Вітчизняній війні.

Фашизм приніс на нашу землю вогонь і смерть, розруху і великі людські страждання. На боротьбу з ворогом піднявся весь народ великої країни. 1418 днів і ночей тривала війна, якої ще не знало людство. Ратній подвиг воїнів, які боронили Вітчизну, зберігається в пам'яті народу.

Мільян Ілля Андрійович - учасник бойових дій у лавах громадських загонів при захисті міста Могилів БРСР у червні-липні 1941 року


Сім'я Бохонків: Сергій Володимирович та Любов Олександрівна - активні члени білоруської громади Вінниччини

Кочелаба Володимир Анатолійович - керівник Вінницького обласного земляцтва білорусів 

Данильченко Микола Миколайович - дитина-війни

Денищик Олександр Федорович - зв'язковий партизанського загону "Ленінський" Гроднецької області


Фещенко Микола Іванович - уродженець Гомельської області, учасник бойових дій, воював у сімейно-партизанському таборі у 42-43 роках; воїн-інтернаціоналіст, учасник Корейської війни

Ігнатович Грета Мчеславівна - уродженка Вітебська

На зустрічі лунали білоруські пісні у виконання членів ансамблю "Купалинка" на чолі з керівником Володимиром Кочелабою та солісткою Оленою Болтак.


Коментарі