Ласкаво просимо до Читландії

Три команди стали екіпажами трьох літаків та відправилися на пошуки Читландії

Незважаючи на дощ чи спеку, щосуботи біля бібліотеки шумно та весело, адже Мистецькі вихідні збирають друзів. Цього разу ми святкували День літаків. Присутні взяли участь у бібліоквесті і разом відправилися у мандрівку до країни Читландії.
На старт! Увага! Руш! Свій політ літаки почали з "Читаючого проспекту". Кожна наступна зупинка - місця з книжок, де екіпажі отримували завдання від літературних персонажів, щоб визначити чи здатні вони подорожувати далі, і чи заслуговують потрапити до Читландії. 1 зупинка - Квіткове місто. Екіпажі отримали запитання від Знайки, які допомогли визначити рівень їхньої обізнаності в літературі. 2 зупинка - китобійне судно "Пілігрим". 

Завдання було від Діка Сенда, який вирішив перевірити команди на згуртованість та єдність . І тут почали відбуватися дивні речі. Екіпажі хаотично переміщувалися по території, шикувалися у шеренги, привертаючи цим увагу перехожих. А все тому, що вони мали розташуватися за алфавітним порядком перших букв імені і за кольором волосся (від світлого до темного).

3 зупинка - палац Снігової Королеви. Учасники квесту мали допомогти Каєві скласти одне слово із поданих літер, але, так як перевірялася їхня кмітливість, не всі здогадалися, що вони мали скласти саме "одне слово". 4 зупинка - Чудовий ліс Вінні-Пуха. Естафета від ведмедика-ласуна виявилася цікавою та солодкою. 

Екіпажі перевірили свої вміння та навички, потрібні для здобування їжі. 5 зупинка - Небувалія. На острові Пітера Пена на учасників чекали пантоміми, адже тут перевірялась їхня креативність. Кожен екіпаж мав без слів зобразити певний побутовий предмет, але при цьому залучаючи якнайбільше членів. Інші команди мали відгадати зображене. 6 зупинка - Безлюдний острів. Тут ми знайшли не що інше, як чорну скриньку!

Подолавши багато випробувань та перешкод, всі три літаки успішно дісталися до Читландії, але першим до неї потрапив екіпаж "Розумники". Вітаємо їх з перемогою! Пам'ятаймо, що Читландій у світі безліч! Це не лише міські, шкільні та домашні бібліотеки. Читландія - це там, де читають, це той світ, в який ми поринаємо відкриваючи уже першу сторінку захоплюючого, пізнавально, повчального скарбу під назвою КНИГА.

Екіпажам було запропоновано назвати свій літак, створити його емблему та обрати капітана
Наступним етапом підготовки до польоту було створення форми для екіпажу кожного літака

Екіпаж жовтого літака "Розумники" на чолі з капітаном Валерією

Оранжевий літак "Щасливе життя" та їхній капітан Ліван

Екіпаж зеленого літака "Scorpions" та їхній капітан Максим

Капітани трьох літаків
Своєрідним пальним для літаків були "читалики", певну кількість яких екіпажі отримували після проходження кожного випробування, або ж втрачали через відсутність дисципліни в команді

Літаки були уже готові до відправлення, але їм запропонували обрати людину, яка буде слідкувати за рівнем пального. Для перевірки їх готовності було використано кульковий тест. Кожен з них мав лопнути кульки та зібрати свої монети.

1 зупинка - Квіткове місто

2 зупинка - китобійне судно "Пілігрим".

3 зупинка - палац Снігової Королеви.

4 зупинка - Чудовий ліс Вінні-Пуха. 

5 зупинка - Небувалія. 

Тостер від екіпажу "Scorpions"

Ось такий от тренажер від "Щасливого життя"

Оригінальний домашній кінотеатр від "Розумників"

6 зупинка - Безлюдний острів. Тут ми знайшли не що інше, як чорну скриньку!



Команда-переможець з призами

Коментарі