Українські традиції



Сьогодні наша бібліотека долучилася до участі в проекті «Галявина творчості» Департаменту культури Вінницької міської ради та КП «Центр концертних і фестивальних програм» на території біля ККЗ "Райдуга". Захід був присвячений українським традиціям. У програмі свята: пісні про Україну, вікторина, ігри, розваги, а також майстер-клас із рукоділля, тому саме гурток "Вишиваночка" мав змогу демонструвати свої вироби, проводити майстер-класи з вишивки, витинанки, макраме. Кожен мав змогу зайнятися давнім і цікавим видом українського мистецтва, популярним і сьогодні.

Гурток "Вишиваночка" об'єднує талановитих майстринь:
  • Майстриня Гібкова М. К. вишиває хрестиком та гладдю, а також технікою «ришельє». 
  • Загоренко Я. Р. займається цікавим видом сучасної вишивки – вишиванням хрестиком, стрічками, протяжкою, створює бісерні композиції. 
  • Безносюк О. В. – майстер народної творчості з вишивки, валяння шерсті, ришельє, квілінгу та витинанки, працює вчителем. 
  • Ковальова А. А. – майстер вузликового плетіння – макраме. 
З майстринями клубу «Вишиваночка» можна зустрітися у нашій бібліоеці щосереди та долучитися до українських традицій. Майстрині з радістю ділилися знаннями та навичками у рукоділлі. Усі бажаючі мали змогу самостійно виготовити браслет зі стрічок та макраме, вирізати голуба миру, ангелочка та поспілкуватися про техніки вишивки: гладдю, протяжкою, стрічками.












Це свято поєднало національні традиції вишивки і пісні
Власноруч виготовлені вироби несуть енергію добра та любові


Виготовлення прикрас – один із найцікавіших видів народної творчості
Такий браслет придасть оригінальності будь-якому вбранню


Приємно творити красу своїми руками

Коментарі