Консттитуція, яку ми обираємо

Обговорення та голосування за Бібліотечну конституцію

З нагоди Дня Конституції України та Дня молоді ми провели тематичний Мистецький вихідний. На засіданні комітету уповноважених користувачів бібліотеки було обговорено й ухвалено одноголосним рішенням Конституцію Бібліотеки. Публікуємо витяги з неї.
КОНСТИТУЦІЯ БІБЛІОТЕКИ
  1. Перед тим, як почати брати у нас книги, Ви повинні зареєструватися в нашій бібліотеці. Ми сфабрикуємо для Вас картонну аватарку, яка по-іншому називається формуляром і зберігається у нас. 
  2. Хто не відзначив узяту книгу в бібліотекарів-модераторів, той її не виносить. Це закон! 
  3. Отримавши книгу, не поспішайте йти. Здмухніть з неї пил, загляньте їй у зуби, огляньте крильця, і в разі виявлення будь-яких слідів вандалізму – поплачте і пожалійтесь на це бібліотекарю. Він Вас завжди зрозуміє і зробить на книзі додаткові зарубки про знайдені Вами ушкодження. Після цього з Вас візьмуть підписку про нерозголошення великої таємниці бібліотекарів. А Ви станете великим посвяченим. 
  4. У нас, друзі, не все так просто з такими крутими книгами як словники, енциклопедії, довідники, кольорові альбоми та рідкісні видання. Вони для всіх ну ду-у-же дорогі. Тому будьте готові до того, що коли ми дамо Вам якесь цінне або довідкове видання або книгу в єдиному екземплярі, то до Вашої ноги буде пристебнутий ланцюг, другий кінець якого закріплений на батареї, щоб Ви, не дай Боже, не втекли з цим екземпляром куди-небудь за кордон. Такі книги Ви будете читати тільки в читалці! А то шукай потім Вас. 
  5. Серед Вас, іноді навіть усередині Вас, бувають такі галасливі тролі, що хочеться щосили звіриною заволати на них: «ТИШИНА ПОВИННА БУТИ В БІБЛІОТЕЦІ!». Але ми ж теж підкоряємося тутешнім правилам і змушені не привертати до себе Вашу увагу. Тому не чекайте, коли хтось із нас підійде до Вас і ласкаво шепне на вушко: «Йди геть із бібліотеки». 
  6. Хочеш поговорити по мобільному? Коридор! 
  7. Хочеш посперечатися про щось з іншим? Коридор!! 
  8. Хочеш пограти або побешкетувати? Коридор!!! 
  9. Ну і нарешті, хочеш розібратися з кимось врукопашну? Коридор!!!! 
  10. Інакше ми відразу банимо. До того ж – на всі літні канікули. 
  11. Сором і ганьба тому, хто використовує легкоранимі книги і журнали в якості мухобійок, метальних снарядів, бейсбольних бит, тенісних ракеток і підставок під каструлі. Якщо Ви теж так робили колись, тоді покайтеся і присягніть, що це було востаннє. 
  12. Не травмуйте книгу загинанням сторінок. Залишається неприємний незгладимий слід, відволікаючий від насолоди читанням. Не займайтеся різьбленням по книзі, поховаємо бідну, і ніхто не оцінить Вашу творчість. І не поспішайте виривати листки. Від цього книга починає худнути і втрачати вагу. Якщо Ви взагалі не контролюєте себе у поводженні з книгою, то краще обходьте бібліотеку стороною. Ну, типу, я образився на вашу бібліотеку! 
  13. У більшості випадків Ви ще не останній, хто користується виданою Вам книгою. Поводьтеся з нею так, щоб після Вас не було слідів насильства над екземпляром. 
  14. Правда, у деяких книг буває старече випадання аркушів. Якщо Вам попалася така, будьте ласкаві, зберіть всі аркуші назад всередину книги і принесіть бібліотекарю на лікування. 
  15. У нас не проходять книжкові закладки у вигляді загнутих куточків, скибочок ковбаси і листя з вазонів. До речі, можна закладати книги паперовими грошима. У цьому немає нічого поганого! Тільки потім, ненавмисно здавши книгу разом з купюрою, не підходьте до нас із питаннями типу: «Скажіть, а ви не бачили в тій книзі п'ятсот гривень?» 
  16. Той, хто порушив правила бібліотеки, може бути забанений бібліотекарем- модератором на термін, адекватний ступеню провини...



Вікторина 




Українські народні головоломки 

Вправа зі спандером
Вчимося міцно тримати козацьку шаблю
Гра-конкурс 

Перемога! 







Боулінг





Фото з призами 

Коментарі