Пісня буде поміж нас

Викладач музичної школи Лідія Писаревська виконала пісню Володимира Івасюка «Балада про мальви».

Пісні Володимира Івасюка давно стали народними, перлинами нашої культури. А такі хіти, як «Червона Рута» та «Водограй» стали візитною карткою України. Володимир Івасюк став героєм у творенні «нової» української народної пісні, явищем, феноменом, Володимиром Івасюком. Про його коротке життя, тріумфальну ходу та популярність розповіла провідний бібліотекар – Тамара Іванівна Федоренко.

В. Івасюк змалку захоплювався українським фольклором: збирав у свій доробок казки, легенди, оповідання, приказки та пісні. Його музика була створена у кращих пісенних традиціях українського народу. Барвистий зміст пісень – це стиль Володимира Івасюка. «Народна пісня – це скарбниця, в якій зберігається душа українського народу», – писав Івасюк. Для ансамблю «Буковинка» В. Івасюк написав патріотичну пісню «Батьківщина моя»

Івасюк був і залишається патріотом своєї Батьківщини. Його пісні звучали на Майдані в дні боротьби проти злочинної влади. Коли б не передчасна смерть, Володимир був би у числі борців за свободу і справедливість.



У виконанні дуету Лідії Писаревської та учениці Музичної школи Інни Пелиховської прозвучав віночок українських народних пісень.

 

 

Серед учасників заходу був бібліотекар і поет Ю. В. Юрчак, який був на Майдані. Події надихнули його на написання вірша, який був зустрінутий оплесками учнями 9-А класу ЗОШ № 21. 

Учасники заходу в комп’ютерному центрі прослухали записи пісень Івасюка.

Коментарі