Дивовижна квітка Петриківки: втілення проекту


Протягом двох місяців ми працювали над втіленням проекту "Дивовижна квітка "петриківки". За цей час було проведено 6 майстер-класів з петриківського розпису, на яких учні 6-го класу Вінницької спеціальної школи для слабочуючих дітей опановували техніку цього виду малярства.

Нагадуємо, що проект здобув життя, як один із переможців грантового конкурсу БФ "Подільська громада" в рамках тематичного фонду "Одна копійка". На виділені кошти було придбано необхідні матеріали, як були використані під час майстер-класів. Спочатку діти освоювали основні елементи розпису на папері, а згодом, отримавши необхідні навички, перейшли до розмалювання дерев`яних виробів: пташечок, сердечок, дощечок, скриньок, таці та панно.

Окрім майстер-класів у рамках проекту учні побували на екскурсії в Обласному центрі народної творчості, відвідали виставку, присвячену Тарасу Шевченку. Також відвідали магазин "Український сувенір", де на власні очі побачили, що художні вироби можна продавати. 27 березня у бібліотеці пройшла виставка-ярмарка дитячих робіт, виконаних під час роботи проекту. Всі присутні також мали змогу побачити процес розпису в реальному часі, що було продемонстровано членами бібліотечного гуртка "Чарівне зернятко". На заході були присутні й представники телеканалу "Віта".






На екскурсії в Обласному центрі народної творчості, відвідали виставку, присвячену Тарасу Шевченку. 





Учасники проекту з невеличкими подарунками на згадку 

Коментарі