Спасибі за подвиг, ветерани


Про події Великої Вітчизняної війни не можна говорити без хвилювання, адже вона забрала понад 50 мільйонів життів наших дідів, батьків, братів... Чорним крилом торкнулась війна Вінниччини. Ціна перемоги була великою. На зустрічі "Спасибі за подвиг, ветерани" провідний бібліотекар Федоренко Тамара Іванівна представила учням 10-А класу ЗОШ № 21 полковника у відставці, почесного читача нашої бібліотеки, автора книг "Вінниччина у Великій Вітчизняній війні" Кочугуру Василя Антоновича.
Народився Василь Олександрович 23 вересня 1921 року в с. Олександрівці Харківської області. Закінчив військово-артилерійське училище. Брав участь у боях з німецько-фашистськими загарбниками на українських фронтах. Визволяв Україну та Білорусію. Війну закінчив у Прибалтиці. Має військові нагороди. Після війни працював у Андріївській школі учителем, військовим керівником, відмічений знаком "Відмінник народної освіти України". 

Василь Антонович проводив пошукову роботу про своїх земляків-Андріївців, працював у Державних архівах. Був ініціатором будівництва в Андріївці Запорізької області Меморіала слави на честь загиблих воїнів-земляків. Ним була написана книга "До 100-річчя мого земляка - героя Радянського Союзу Потапенка Миколи Семеновича", яку він представив слухачам.


Ансамбль "Ретро" вітає ветерана виконанням "Віночка пісень про Велику Вітчизняну війну"


Про події, пов`язані з визволенням рідного міста, Василь Антонович розповідає біля карти Вінницької області

Майбутні захисники Вітчизни

Коментарі