175 років з Дня народження І. С. Нечуя-Левицького




Сьогодні учні 7-А класу школи №23 завітали до бібліотеки на літературну годину присвячену 175-річчю з Дня народження видатного українського письменника І. С. Нечуя-Левицького. "Добре жити для себе, але сто раз краще жити ще й для других людей, нести між люди добро, розсипати гуманні ідеї, дбати за людське щастя, жити для високих ідей і вмерти за їх" - ці слова можна вважати кредом всього життя письменника.

Творча спадщина І. С. Нечуя-Левицького нараховує не один том, але візитною карткою письменника стала повість "Кайдашева сім`я", у якій автор звернувся до питань одвічних: добра й зла, кохання, сімейних стосунків, взаємин батьків і дітей, проблеми людської гідності та свободи, віри в Бога, моралі та авторитету в громаді. Повість справедливо називають енциклопедією народознавства: настільки точно письменник описав побут української родини, красу народних обрядів, традицій, звичаїв, одягу, ремесел.

Поет М. Рильський про повість "Кайдашева сім`я" сказав: "Жодна література світу не має такого правдивого, дотепного, людяного, сонячного, хоч дещо затьмареного тугою за кращим життям, твору про трудяще село..., як "Кайдашева сім'я" Нечуя. Тут все виконує свою визначену автором роль, веде свою мистецьку партію, як інструмент в хорошому оркестрі чи хорі".

Про становлення особистості письменника розповідає Грицишина Н. І.


Учні виконують пісню про Україну


У музичному супроводі звучить опис природи з повісті "Микола Джеря"

Інсценізація сварки Кайдашихи і Мотрі з повісті "Кайдашева сім`я"

Конкурс "Зав'яжи хустку"




Бібліотекар Надія Щусь розповідає семикласникам цікаві факти з життя письменника

Коментарі