Відтепер у нас — безкоштовного Інтернет-центр!


Сьогодні о 16-й годині відбулось офіційне відкриття безкоштовного Інтернет-центру на базі нашої бібліотеки. На відео - привітання від Вінницького дому поетів.
"Бібліоміст" - партнерська робота IREX, USAID та Міністерства культури і туризму України, на підтримку якої Фундація Білла та Мелінди Гейтс надала грант на суму 25 мільйонів доларів США. 

«Бібліоміст» співпрацює з Українською бібліотечною асоціацією (УБА), центральними та місцевими органами влади та бібліотеками на всій території України, щоб допомогти бібліотекам ефективніше задовольняти потреби місцевих громад завдяки навчанню та використанню сучасних технологій, виконавши такі завдання:
  • Обладнати бібліотеки технікою, щоб члени громад отримали кращий доступ до інформації.
  • Навчити бібліотекарів користуватися новітніми технологіями, щоб краще обслуговувати відвідувачів. 
  • Сприяти розвитку ресурсної бази бібліотечної асоціації для ефективнішого представлення інтересів бібліотек та бібліотекарів. 
  • Заручитися державною підтримкою для визнання ключової ролі бібліотек в суспільстві. 
В рамках програми «Бібліоміст» оголошенй конкурс «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до інтернету». Його метою є підтримка ініціативних публічних бібліотек у впровадженні на їх базі нових бібліотечних послуг для користувачів з використанням вільного доступу до Інтернету. Заявку на II раунд конкурсу (для бібліотек-філій № 7, 8, 13, 21 ім. Н. К. Крупської) готувала Л. П. Домашевська, головний методист ЦМБ ім. І. В. Бевза.

Коментарі