Друга світова війна: сучасне бачення

Друга світова війна (1939–1945 рр.) стала найбільшим збройним конфліктом на планеті і одночасно найбільшою трагедією в історії людства. Адже уперше і востаннє було застосовано ядерну зброю, здійснено найтяжчі військові злочини та злочини проти людяності. Внаслідок бойових дій, репресій проти військовополонених і цивільного населення, а також голоду, хвороб та виснаження загинуло від 70 до 80 млн осіб, дві третини з яких – цивільні. Для України та українського народу віха Другої світової війни є особливо знаковою і болісною. Саме в контексті вивчення цього досвіду і варто говорити про Другу світову війну та її наслідки, не вдаючись у «переможну» риторику, а шануючи пам'ять полеглих.
Цьогоріч 8 травня відзначаємо День пам’яті та примирення, а 9 травня – річницю перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні.



Для користувачів бібліотеки-філії №13 бібліотекарі провели презентацію виставки літератури "Друга світова війна: сучасне бачення". Книги про страшну подію 20 століття зацікавили користувачів різних вікових категорій. Сьогодні тема війни особливо хвилююча. 
Бібліотекарі презентували книги як художні, так і історичні. Цікаву інформацію також вмістили книги про сучасне бачення тих подій. 
Сьогодні кожен українець розуміє значення страшного слова "війна". І кожен промовляє "Ні війні!"
 

Коментарі