Мандрівний замок Хаула


Коли вирушаєш на пошуки щастя, то радше перестаєш зважати на дрібниці.
("Мандріваний замок Хаула")
Під час тижня дитячої книги та у рамках бібліотечного проекту літературний кінозал "Від фільму до книги" сьогодні користувачам бібліотеки було запропоновано переглянути одноіменну екранізацію книги британської письменниці, автора фантастичних творів для дітей та дорослих Діани Вінн Джонс "Мандрівний замок Хаула".

Сюжет книги розгортається у казковому світі, котрий нагадує Європу XIX-ого століття. Вісімнадцятирічна Софі, осиротіла капелюшниця, зустрічається з Хаулом, відомим чарівником. Він рятує дівчину від двох солдатів, які переслідували її. Ця подія привертає увагу Відьми із Пустища, котра накладає на Софі закляття. Вона перетворюється у 90-літню бабусю. Ця подія примусила Софі покинути рідний дім та вирушити на пошуки Відьми, щоби зняти закляття. По дорозі Софі зустрічає Хаула — принца в образі опудала і Кальцифера, демона вогню, котрий охороняє замок. Між ними точиться боротьба. Чим вона закінчиться і яка подальша доля чекає на Софі знають, ті, хто вже прочитав цю захоплюючу книгу.

Мультфільм за книгою Діани Вінн Джонс зняв метр японської анімації Хаяо Міядзакі, своєрідний японський Волт Дісней. Чудовий сюжет, яскраво промальовані персонажі, маштабність, колорит, оригінальність, традиції, музичне оформлення та атмосфера - все це робить анімаційний фільм "Мандрівний замок Хаула" черговим шедевром Міядзакі. І хоча книга та її адаптація мають багато відмінностей, обидва твори мистецтва мають високу оцінку як серед пересічних читачів та глядачів, так і серед справжіх гурманів.

А ви вже взяли "Мандрівний замок Хаула" у найближчій біліотеці? 


Коментарі