Збережем традиції народні...

Писанкарство — старовинне мистецтво наших предків. Сама Писанка — яйце, розфарбоване мініатюрним орнаментом. Це одна із стародавніх форм українського народного розпису, в якому наші пращури втілювали свої прагнення та віру.
До Великодня у бібліотеці-філії №13 відбувся майстер-клас з писанкарства. Провела його надзвичайно цікава людина: чудова майстриня, художниця та волонтерка Людмила Хльосткіна.
Майстриня пробувала себе у журналістиці, організовувала та проводила родинні та професійні свята. На її вірші лунають пісні гурту "Щедрик". Книгу Людмили "Мереживо долі" перекладено англійською мовою.
Писанка вийшла різнокольорова на натуральному курячому яйці. За рахунок того, що колір витравлювали поступово, на писанці з`являлися два, три кольори від темно-коричневого до майже білого.
Сьогодні писанка вважається важливим надбанням української культури, адже у ній зашифрована наша національна ідентичність. Тож такі традиції варто відновлювати та передавати своїм нащадкам, тому що тільки так ми зможемо вберегти всю величну спадщину української культури.
Щиро дякуємо пані Людмилі за чудовий майстер-клас та цікаву змістовну бесіду про мистецтво.








 

Коментарі