Голокост – трагедія всесвіту

 



Голокост – це історія єврейської крові, пролитої на українській землі. Представники єврейської нації оселилися на Поділлі ще з кінця 14 ст. З тих пір наші народи йшли пліч-о-пліч, страждали, боролися, виживали, підтримували один одного

25 січня в бібліотеці міжкультурного діалогу відбулася година пам'яті«Голокост – трагедія всесвіту», приурочений до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту.

На заході були присутні учні загальноосвітніх шкіл №33 та №9. Директор Вінницького музею Голокосту Леонід Михайлович Трахтенберг і актори Дитячої професійної тренінг-школи театру та кіно, які перенесли всіх присутніх у страшні події минулого. Варто віддати належне  юним талантам та керівнику Школи акторів Артуру Константинову за вражаюче поставлену виставу, від якої виступили сльози чи не у всіх глядачів.

Також через платформу ZOOM до заходу долучилися гості з різних міст України та світу. Зокрема на зв'язок вийшла наша колишня землячка, а нині співробітниця музею Яд Вашем Ноа Сігал. Авторка розповіла про історію створення фільму: «Так буть же диву» про колишню бранку Теплицького  гетто та кількох таборів примусової праці євреїв Маню Бігунову(Віннік).

Також в бібліотеці було представлено книжково-ілюстративну виставку: «Голокост. Біль і пам'ять», завдяки якій кожен із відвідувачів міг ознайомитися із фактами найстрашніших сторінок історії 20 століття

Нагадаємо, 27 січня весь світ вшановує жертв страшної трагедії – Голокосту. Саме в цей день- 27 січня 1945 року було звільнено в’язнів найбільшого нацистського концентраційного табору «Аушвіц», який став одним із страшних символів Голокосту.
















Коментарі

Дописати коментар