Пам'ятати! Не можна забути.

Сьогодні у бібліотечній філії № 13 відбулася важлива подія, яка стала не просто вшануванням пам'ятної дати, а болісним відгуком минулого, що перекликається з теперішніми подіями у двох країнах - Україні та Ізраїлі.
Зустріч під назвою "Пам'ятати! Не можна забути" присвятили Міжнародному Дню пам'яті жертв Голокосту, який відзначається в Україні та світі щорічно 27 січня.


Спільно з Леонідом Трахтенбергом — директором Вінницького музею Голокосту провели презентацію книги етнічної українки, яка нині мешкає у Німеччині - Тетяни Корсунської.

Історію під назвою "Моє прізвище Бронштейн" - авторка присвятила батькові, відтак в ній описує події, пережиті тоді ще 11-річним Ароном Бронштейном, а також розповідає про інших людей, які допомагали врятуватися хлопчику.

Завдяки онлайн-трансляції через платформу ZOOM авторка та її сестра Олександра - доньки Арона Бронштейна особисто долучилися до зустрічі та змогли познайомитися із дітьми й онуками Праведників народів світу, які свого часу рятували їхнього батька.

Серед присутніх - члени родин Галкіних, Станіславових, Манілевичів, Мовчанів, а також внук фельдшера Біліченка, який свого часу першим надав прихисток і допомогу 11-річному Арону Бронштейну - Віктор Вікторович Біліченко, ректор Вінницького Національного Технічного Університету
"Це отримало резонанс, коли Арон Бронштейн знайшов мого батька і нагадав йому про це. Мене здивувало, що зробив Бронштейн: через сорок років він шукав тих людей, які йому врятували життя”, — каже Віктор Біліченко.
 

Також на запрошення радо відгукнулася й приєдналася Ноа Сіґал, етнічна українка родом з Дніпропетровщини — наукова співробітниця Національного меморіалу Катастрофи і Героїзму "Яд-Вашем", що в Єрусалимі (Ізраїль).



Наприкінці заходу працівники бібліотеки-філії № 13 подякували Леоніду Трахтенбергу за плідну співпрацю і його важливий внесок в історичну спадщину міста та вручили подяку від дирекції ВМ ЦБС. 


Також на заході були присутні кореспонденти "Суспільне. Новини". Матеріал за темою.

Коментарі