Ре:візія - до і після



З 7 по 23 квітня у Вінниці проходив п'ятий мистецький проект «Ре:візія - до і після». Цьогоріч він мав патріотичне спрямування і представляв мирне мистецтво. Органзатором заходу став департамент культури Вінницької міської ради, а партнерами - ГО "Лабораторія актуальної творчості", ГО "Культурна стратегія XХІ", ГО "Ліга розвитку мистецтва" та регіональний Центр сучасного мистецтва (ЦМС) "Арт-Шик".
У рамках проекту "Ре:візія - до і після" з 8 по 18 квітня у центрі сучасного мистецтва «Арт-шик» відбувалися майстер-класи з ресайклінгу – перетворення військової атрибутики (ящиків з-під патронів та гранат, гільз та інших речей, які мають відношення до військових дій) у мистецтво. Окрім вінницьких митців та гостей із інших міст України до роботи долучилися і талановиті бібліотекарі ВМ ЦБС.

В заключний день проекту відбувся благодійний аукціон та було презентовано мистецький проект "Пробудження" Вінницької дитячої школи мистецтв. Також в рамках проекту "Україна-Франція. Перехрестя" відбулася прем'єра пісні "Крізь віки" (муз. Ж. Аві (Франція), слова Н. Гайструк (Україна). Спеціальним гостем був - Жан Аві (Франція). Лотами на аукціоні були роботи, створені митцями з військової атрибутики, наприклад, колажі, біжутерія, листівки, декоративні композиції, підставка для вазонів тощо. Загалом на аукціоні було зібрано 2540 гривень. Ці кошти будуть направлені на допомогу нашим військовим у зоні АТО.







Коментарі