Бабин Яр: приречені на смерть

27 вересня в рамках проекту "Бібліотека міжкультурного діалогу" відбулася година пам'яті  "Бабин Яр: приречені на смерть" . Онлайн захід було проведено на платформі Zoom зі студентами Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського, участь взяли групи 2ЖА, 2ЖБ та 3Ж кафедри журналістики, реклами та зв'язків з громадськістю. Гостем заходу був директор Вінницького музею Голокосту Леонід Трахтенберг. Модератор Аліна Олійник.

Пам'ятний захід присвятили 81 роковинам найжахливіших трагедій голокосту — масових розстрілів мирного населення в Бабиному Яру, під Києвом.

Цю сторінку історії вже не можливо виправити, трагедія сталася. Єдине, що ми можемо зробити — це гідно і щиро вшанувати пам'ять про невинні жертви. І ще, зробити все можливе аби подібна біда ніколи не повторилася.

 Для цього всі ми маємо працювати над виробленням стійкого негативного ставлення до фактів дискримінації, зневаги людської гідності та зазіхання на священне право людини — право на життя. Саме тому проведення години пам'яті жертв Бабиного Яру серед молодших поколінь є дуже важливим та має за мету висвітлити сутність трагедії в Україні й розкрити тему розстрілів у Бабиному Яру.







Коментарі