Мова - душа народу


З нагоди Дня української писемності та мови ми підготували святкову програму для учнів 3-А класу школи № 15. Ми розповідали дітям про походження та нелегкий шлях становлення української мови, читали "Про Ярослава, книгу і книжників" з "Повісті минулих літ". Затамувавши подих, гості розглядали репринтні видання найдавніших рукописних книг - "Ізборника Святослава","Повісті минулих літ", "Пересопницького Євангелія". Остання - визначна пам'ятка письма й староукраїнської мови, книга на якій тепер присягають Президенти України. 

Учні декламували вірші, присвячені українській мові, відгадували загадки, розмальовували закладки для книжок з буквицею і рослинним орнаментом. Ми ознайомили дітей з новими випусками дитячих журналів. Наприкінці зустрічі гості переглянули документальний фільм, присвячений пам'ятнику засновнику книгодрукування Івану Федорову, встановленому у Львові.


Діти декламують вірші про українську мову.

Найдавніші рукописні книги "Ізборник Святослава","Повість минулих літ", "Пересопницьке Євангеліє". Остання - визначна пам'ятка письма й староукраїнської мови, книга на якій тепер присягають Президенти України.


Оздоблення закладок для книжок з буквицею, рослинним орнаментом.




Відвідування дитячого читального залу.


Коментарі