Там, де творяться дива 🎅



Ось і закінчився черговий сезон Майстерень Діда Мороза. Всі поробки зроблено, призи роздано, нові друзі знайдені. Пропонуємо Вашій увазі згадати майстер-класи, які відбувалися у Майстерні протягом січня 2015 року.




Квілінг - мистецтво виготовлення плоских або об'ємних композицій зі скручених у спіралі смужок паперу. Ця техніка досі є незвичною та цікавою як для дітей, такі для дорослих. Справжнє зимове мереживо - тендітні підвіски-сніжинки!



Ікебана - мистецтво аранжування квітів у Японії. Ікебана зародилася в Китаї в VII столітті. Її винайшов священик-буддист. Сьогодні японські й китайські ікебани значно відрізняються одна від одної. Можна лише додати, що сучасні та ще й європейські ікебани ще більше відрізняються і від японських, і від китайських предків.


Сьогодні багато людей відмовляються від живих ялинок вдома. Щоб зберегти природу та гроші, можна створити мініатюрні ялинки з паперу в техніці орігамі. У нас вийшов невеличкий ялинковий ліс.


Прикрасити будинок чи кімнату та створити святковий настрій можуть не лише іграшки та різноманітні гірлянди, а й звичайні підсвічники. Хоча ні. Не зовсім звичайні, а створені власними руками із склянки, морської солі, фарби та крейди.


Виготовляти дерев'яні іграшки-підвіски у техніці декупаж цікаво та весело. У цьому переконались усі присутні. Для когось це була своєрідна проба пера, а хтось отримав гарну змогу покращити свої уміння та навички.




На будь-яке свято надзвичайно приємно отримувати привітальні листівки, а особливо, якщо це новорічні свята, листівка створена своїми руками та ще й має приємні привітання. Оригінальні листівки 3D - прекрасний дарунок.


Кожен прикрашає свій дім, свою ялинку по-своєму. Хтось любить кулі, комусь більш до вподоби зірки та дзвіночки, ну а для когось найкращими прикрасами будуть іграшки-тваринки. Гарним декором новорічної красуні буде кумедний пінгвін із гофрованого картону.



Сніг - вельми очікуваний супутник новорічних та різдвяних свят, який на жаль не досить часто радує українців. На останньому майстер-класі Майстерні діда Мороза діти займалися виготовленням сніжинок із ялинкових гілочок.




Виставка творчих робіт Майстерень Діда Мороза 


Вироби на конкурс дитячої творчості "Новорічно-різдвяний вернісаж" 

Коментарі